Dodano: 2011-10-08 21:56
Gdyby przy okazji bytności na jakimś dobrym koncercie ktoś uznał, że ma ochotę napić się piwa w towarzystwie ludzi z własnego klimatu to polecam PUB KORBA w Katowicach, do którego z Mega Clubu jest jakieś dziesięć do piętnastu minut drogi pokonanej spokojnym marszem z lacia hehe. Muszę jednak zaznaczyć, że polecam knajpkę nie ze względów estetycznych w całej rozciągłości znaczenie tego słowa hehe. Ci którzy znają wiedzą co mam na myśli hehe. Ale mimo, że lekko obskurny wystrój nie jest zachęcający na start, to klimat tej knajpki tworzą ludzie, fajna muzyka, często są tam również organizowane kameralne koncerty które mają swój niepowtarzalny urok. Dla mnie ważne jest to, że nie natknę się tam na zbłąkanego, pijanego w sztok dresiarza, ani na żadną żulopodobną bliżej nie określoną wiekowo mendę, szukającą ciepłego miejsca na poalkoholwą dżemkę. Pub ten jest miejscem tak bardzo określonym w swym metalowym klimacie żulerni dla ludzi którzy tylko tam pasują, że niezidentyfikowane obiekty alkoholocuchnące nie mają tam racji bytu. To miejsce nie jest najpiękniejsze ale dla mnie jako jedyne w którym zobaczę jedynie zakazane mordy, zapitych poczciwych sierściuchów. Jakoś odrazu serducho bije bardziej radośnie, gdy ma się świadomość wypicia piwka w miejscu, gdzie nikt nie drażni Cię tym, że np. zaczyna puszczać rzygo-pop zaklinowując szfę grającą na nieokreślony okres czasu.
Dodano: 2011-10-08 23:21
fajna rekomendacja na odwiedzenie tego miejsca w ramach after party po koncercie.Mam nadzieje.ze jestescie tolerancyjni dla przyjeznych bo z tym niestety roznie bywa
Kropla drąży skałę
Dodano: 2012-04-01 14:00
Hmm, polecał juz ktos jakis klub w Bydgoszczy? Bo chyba wszystkie miejsca z tzw. klimatem zostały zamkniete:]
Dodano: 2012-04-14 23:56
Kiedyś nie zły klimat był w Dekadencji - Częstochowa. Dawno tam nie byłem. Jeśli jest jak kiedyś to polecam.
Dodano: 2012-10-23 20:45
| Laura_V napisał(a): |
Polecam wszystkim którzy wybiorą się do zacnego Bolkowa na Castel Party lub z innej okazji odwiedzić pub Sorrento...to dopiero klimatyczne miejsce z burzliwą historiom |
Sorrento- w przyszlym roku koniecznię odwiedzę:)
Jaką historią ?:D
Kuolema tekee taiteilijan..